Ρομποτική

Σχεδιασμός, κατασκευή, λειτουργία & χρήση των robots.

Διαγωνισμός Ρομποτικής

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Τα τρία τμήματα μας, εμπνέουν τους νέους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν κριτική τους σκέψη, κωδικοποίηση και δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της πρακτικής μάθησης STEM και της ρομποτικής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Κατηγορίες FIRST® LEGO League

Αυτό το παιχνιδιάρικο εισαγωγικό πρόγραμμα STEM αναζωπυρώνει τη φυσική περιέργεια των νέων μαθητών και χτίζει τις συνήθειες της μάθησης με πρακτικές δραστηριότητες στην τάξη και στο σπίτι χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO® DUPLO®.

Στο FIRST® LEGO® League Explore, ομάδες μαθητών ηλικίας 6-10 ετών επικεντρώνονται στις βασικές αρχές της μηχανικής καθώς εξερευνούν προβλήματα στον πραγματικό κόσμο, μαθαίνουν να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να δημιουργούν.

Ομάδες μαθητών ηλικίας 9-16 ετών ασχολούνται με την έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον κώδικα και τη μηχανική – κατασκευή και προγραμματισμό ενός ρομπότ LEGO που πλοηγεί τις αποστολές ενός ρομποτικού παιχνιδιού.

Τα Core Values μας

Οι θεμελιώδεις αξίες (Core Values) του FIRST LEGO LEAGUE είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος. Είναι από τα πιο βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν το διαγωνισμό από αντίστοιχα προγράμματα.

Ενστερνιζόμενοι τα Core Values, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι ο συναγωνισμός και το κοινό κέρδος δεν είναι δυο διαφορετικοί στόχοι, και ότι ο αλτρουισμός είναι το κλειδί στην ομαδικότητα

Εξερευνούμε νέες ικανότητες και ιδέες.

Χρησιμοποιούμε την καινοτομία και την επιμονή για να λύσουμε προβλήματα.

Εφαρμόζουμε ότι έχουμε μάθει για να βελτιώσουμε τον κόσμο.

Σεβόμαστε ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου

Ισχύς εν την ενώση. Είμαστε πιο δυνατοί όταν δουλεύουμε μαζί.

Απολαμβάνουμε και διασκεδάζουμε ότι κάνουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό!

Μάθετε περισσότερα (https://firstlegoleague.gr/ )

Ενδιαφέρεστε;

Ζητήστε να σας καλέσουμε