Ρομποτική

Σχεδιασμός, κατασκευή, λειτουργία & χρήση των robots.

Ρομποτική

Η ρομποτική είναι ένας κλάδος της μηχανικής, που έχει ως αντικείμενο τη μελέτη των μηχανών. Ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη χρήση ρομπότ, καθώς και την επιστήμη των υπολογιστών, τον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης από νωρίς! Η προσχολική είναι η αρχή της μάθησης. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε στην προετοιμασία των μικρών παιδιών για τη ζωή, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών (A εως Γ δημοτικού) είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη γρήγορη και διασκεδαστική γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Ανάπτυξη δεξιοτήτων προγραμματισμού, ξεκινώντας από το μηδέν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ εισάγει τους μαθητές στο STEAM και τον προγραμματισμό μέσα από διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές, ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών. καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο φέρνει σε επαφή παιδιά ηλικίας 4-16 με την επιστήμη, την τεχνολογία και την μηχανική μέσω διασκέδασης. Τα παιδιά βιώνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία επίλυσης προβλημάτων συμβάλλοντας στην προσπάθεια να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η ιστορία της ρομποτικής

Η ιστορία της ρομποτικής έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και σήμερα η χρήση της έχει εξαπλωθεί σε πάρα πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και όχι μόνο.

Η λέξη ρομπότ προέρχεται από τη λέξη robota που σημαίνει εργασία.

Η ιστορία της ρομποτικής ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν και η εξέλιξή της μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή.

Οι μηχανές έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τον άνθρωπο σε κάποιες εργασίες, κυρίως στη βιομηχανία, αλλά και στην ιατρική.

Με τη ρομποτική συνδυάζεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και η φυσική δραστηριότητα.

Τα ρομπότ έχουν έναν «εγκέφαλο – επεξεργαστή», έναν ανιχνευτή κίνησης και κάποια αισθητήρια με τα οποία αντιλαμβάνονται τα δεδομένα και ενεργούν με τους κινητήρες που διαθέτουν.

Σε πολλές ταινίες μάλιστα τα ρομπότ παρουσιάζονται με ανθρώπινη μορφή να εκτελούν διάφορες εργασίες. Όλο αυτό προκαλεί το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Επίσης, είναι μία από τις δραστηριότητες για παιδιά και για ενήλικες, που ακολουθεί το μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.M.

Τα οφέλη της ρομποτικής

Προσωπικές Δεξιότητες

  • Κριτική & Αναλυτική Σκέψη
  • Επίλυση προβλημάτων
  • Δημιουργικότητα και Καινοτομία
  • Συνεργασία & Επικοινωνία
  • Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη

Ψηφιακές Δεξιότητες

  • Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Χρήση νέων τεχνολογιών & μέσων
  • Χρήση ψηφιακών εφαρμογών
  • Προγραμματισμός
  • Χρήση τεχνολογίας σαν εργαλείο

Υπηρεσίες για σχολεία / Παιδιά

Εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, παρέχουμε πρωτοποριακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες για σχολεία Ιδιωτικά και Δημόσια, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών.

Ενδιαφέρεστε;

Ζητήστε να σας καλέσουμε